Dölj eller visa menyn

Nyheter

NYTT MIDDAGSTIPS – ALSPÅNSRÖKTA REVBEN MED ÄPPLE

Visst gillar man mat som är färdig redan innan man börjar. Nu kan vi presentera en riktigt fräsch nyhet som kan ätas både varm och kall. Spjällen passar perfekt med en god äppelsallad och en kall dressing.

april 25, 2017, Läs hela nyheten >

ELDIGA SALSICCIA PIRI PIRI TAR PLATS

Salsiccia piri piri är vårt nya tillskott i Salsiccia-familjen. Med mos, i bröd eller gryta, den passar i allt. Piri piri, som är en av de minsta chilifrukterna, har gett den här råkorven riktigt bett i smaken. Den kommer hotta upp många grillfester i sommar – tro oss.

april 25, 2017, Läs hela nyheten >

ÄNTLIGEN MERGUEZ

En kryddstark korv av svenskt lamm- och nötkött (95 %) från våra egna slakterier. Med en härlig smak av vitlök, kummin och chili passar den både att grilla och steka. Servera med couscous och sås – kort och gott (fast längst av nyheterna).

april 25, 2017, Läs hela nyheten >

VÄLKOMNA VÅR KRYDDIGA KOLBASZ

En fyllig kryddkorv med mild smak av paprika. Kolbasz kommer ursprungligen från Ungern och har en väldigt hög kötthalt (90 %). Den här grovmalda godingen funkar perfekt att tillaga över såväl öppen glöd som i stekpanna. Prova!

april 25, 2017, Läs hela nyheten >

GODA NYHETER – ÖREGRUNDAREN ÄR HÄR

Öregrundaren är en klassisk grillkorv med en tvist av paprika och vitlök. Den gör sig allra bäst tillsammans med räksallad och rostad lök och avnjuts med fördel på en solvarm klippa. Sommarens nya grillfavorit!

april 25, 2017, Läs hela nyheten >

Så här tillagar du vår rimmade julskinka

Har du köpt en rimmad skinka till jul? Här kommer Ulf Tillmans egna recept! DU BEHÖVER: rimmad skinka (ca 4 kg) gul lök lagerblad mald nejlika hela nejlikor hela kryddpepparkorn   För griljering: stark och söt senap ströbröd ägg   GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen på 100 grader, räkna med 8-10 timmar i ugnen Skölj […]

december 1, 2016, Läs hela nyheten >

Medaljregn över Andersson & Tillman i Chark-SM

  I år fick vi med oss nio medaljer och en hedersutmärkelse hem från Chark-SM, charkuteribranschens egen kvalitetstävling. Sammanlagt blev det två guld, fem silver, två brons och ett hedersomnämnande för vår klimatanpassade korv 50/50. Chark-SM är en branschtävling, där experter vartannat år rankar svenska charkuterier efter kvalitet. I årets tävlingar blev det flera medaljer till Andersson & […]

november 3, 2016, Läs hela nyheten >

PREMIÄR för 50/50-korven – hälften grönsaker, hälften kött!

Vår nyhet 50/50-korven – original och citrus – är med lika delar grönsaker och kött perfekt för alla tillfällen. Avnjut smakerna av morot, ärtor och kött från närproducerade gårdar. Det bästa av två världar, helt enkelt. Så här grillar du 50/50-korven. Korven blir godast om du kolgrillar den. Kom ihåg att tända grillen i god […]

april 20, 2016, Läs hela nyheten >

Jesper Gunnarsson Berg är ny VD för Andersson & Tillman

Jesper Gunnarsson Berg blir ny vd för Andersson & Tillman AB. Den nya vd:n som tidigare arbetat för Värmlands chark AB tillträdde sin tjänst i januari. Jesper Gunnarsson Berg blir samtidigt vd för Lövsta Kött AB och Faringe Kött & Slakt AB som ingår i samma koncern. – Det är ett fantastiskt roligt jobb som […]

januari 4, 2016, Läs hela nyheten >

FEM SKÄL ATT VÄLJA KÖTT OCH CHARK FRÅN ANDERSSON & TILLMAN

1. Du får produkter av högsta kvalitet Det är skillnad på kött och kött. Kött från gårdar med bra foder, där djuren är friska och kan röra på sig får en högre kvalitet. Hög kvalitet innebär för oss en godare smak. Det hoppas vi att du också känner när du väljer mat från oss.   […]

maj 2, 2015, Läs hela nyheten >

Grillrecept Salsiccia

Vår råkorv med fänkål, tomat eller citron är en saftig grillklassiker gjord av grovmalet fläskkött. • För bästa resultat, förstek råkorven i en vanlig ugn (upp till ca 65°C) innan du lägger den på grillen. Det går också utmärkt att lägga råkorven direkt på grillen. Korven ska nå en kärntemperatur på 72°C innan den serveras. […]

april 28, 2015, Läs hela nyheten >

Grillrecept Rostlock

Prova denna lättrökta nötdelikatess med fin fettkappa. En ny smakrik grillupplevelse från oss! • Välj en marinad eller krydda som faller dig i smaken och förbehandla köttet. • Grilla Rostlocket helt, helst under lock, tills det når en kärntemperatur på 58-65°C. • Ta av det från grillen och låt det vila i ca 10 minuter. […]

april 28, 2015, Läs hela nyheten >

Fina priser i Chark-SM

När Chark-SM gick av stapeln i oktober 2014 blev vi belönade med sju medaljer. Två i guld, två i silver och tre i brons. Chark-SM:s medaljer är en kvalitetsstämpel som innebär att en produkt håller riktigt hög kvalitet i allt från utseende och struktur till smak. Vi är väldigt stolta och glada över utmärkelserna! Klicka […]

december 10, 2014, Läs hela nyheten >

Vi stödjer Musikhjälpen 2014

Vi stödjer Musikhjälpen 2014 och kampen mot HIV, genom att skänka mat till Carls mattält på Stora torget.

december 7, 2014, Läs hela nyheten >

Bästa konsumentsite!

Det är alltid kul att få beröm. I dagarna blev vår hemsida tilldelad Svenska Publishing-Priset för bästa konsumentsite med motiveringen ”För en föredömligt enkel sajt med saklig information, sammanhållen stil och känsla.” Det är vi väldigt glada över. Stort tack till Södra Tornet och Webbgaraget för ett bra jobb. Vad tycker du om vår hemsida? […]

oktober 16, 2014, Läs hela nyheten >

Andersson & Tillman ny leverantör av kött och chark till Uppsala kommun

Skolkök och äldreboenden som Uppsala kommun ansvarar för, kommer från 1 juli 2014 att servera närproducerat nöt- och fläskkött samt charkuterier från Andersson & Tillman, Lövsta Kött och Faringe kött. – Detta är för oss mycket glädjande. Det är ett bevis på att vårt målmedvetna arbete för bra djurhållning och rena livsmedel av högsta kvalitet, […]

juni 7, 2014, Läs hela nyheten >