Om Lövsta kött
Lövsta Kött erbjuder Uppsalaregionens alla konsumenter närproducerat nöt- och fläskkött.
Lövsta Kött garanterar uppfödare, kunder och konsumenter tydliga riktlinjer genom hela ledet, från bondgård till färdig produkt.
Lövsta Kött levererar styckningsdetaljer till butiker och restauranger i Uppsala med omnejd.
Slakteriet producerar även råvara till Andersson & Tillmans närproducerande charkuteri.
Slakteriet är godkänt enligt standarden FSSC ISO 22 000 samt KRAV, läs mer på www.krav.se.
Lövsta kött ligger strax utanför Uppsala, på Sveriges lantbruksuniversitets fastighet Funbo-Lövsta.
Lövsta Kött samt Andersson & Tillman ingår i samma koncern och är till 100% privatägt.
SLU har uppfört och äger fastigheten där Lövsta Kött hyr lokaler för att bedriva sin verksamhet. I hyresavtalet ingår även att i produktion upplåta plats åt t.ex. veterinärstudenter som har praktik på slakten som ett obligatoriskt moment i sin utbildning. Slakteriet är en del av SLU:s satsning på ett Forskningscentrum för lantbrukets djur.